Nebbiolo Imma Langhe DOC Marco Bonfante 2016
NebbioloLanghe je víno, které Marco Bonfante věnoval svému prvorozenému synovi Manuelovi. Imma je zkratka židovského jména Immanuel. Ve sklenici středně silná rubínově červená typická pro hrozny Nebbiolo.
Ve vůni má aromatickou komplexnost s tóny švestky, koření, červených bobulí a fialek.
V ústech suché, jemně ovocné, velmi jemné s vůní višní, červených švestek, fialek a hřebíčku.
Popis produktu není dostupný
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodina Bonfante vyrábí vína v Nizza Monferrato (AT), Piemont, již 8 generací, v oblasti, která představuje oblast excelence pro výrobu Barbera d'Asti a která v roce 2014 získala označení „Nizza DOCG“. Vinařství Marco Bonfante bylo založeno v roce 2000, kdy se bratři Micaela a Marco Bonfanteovi rozhodli zahájit vlastní výrobní proces, a to po smrti jejich otce Domenica a následném rozdělení vinařství, které založil, ve kterém již aktivně působili. Vinařství je rodinná firma; Marco, absolvent enologické školy v Albě, je výrobcem vína a zabývá se produkcí a řízením společnosti na 360 stupňů, za pomoci enologického konzultanta Gianlucy Scaglione, agronoma Daniele Eberle a certifikované analytické laboratoře Bio. -Chemický, zatímco za administrativní a přepravní řízení odpovídá její sestra Micaela. Společnost nabízí image kvality a serióznosti budované díky tvrdé práci na budování značky, která vedla k jejímu poznání jak v Itálii, tak v zahraničí. Asi 50 % produkce společnosti je vinifikováno ve vinařství Nizza Monferrato, zbývající část musí být vinifikována dle výrobních předpisů v oblasti definované nominálním názvem.
Filozofie
Výrobní filozofie odráží typický vkus Bonfante, který je založen na Marcově intuici a preferencích, vyrobených z jednoduchosti a jasnosti. "Vína musí být elegantní."
U červených vín se hledá struktura, ovoce, harmonie a komplexnost. Různé vinice a hrozny se vybírají a oddělují během sklizně a přidělují je různým procesům, jak vinifikaci, tak rafinaci, v závislosti na cíli, kterého má být dosaženo. Společným bodem je vždy rovnováha mezi strukturou, kyselostí a alkoholem. Zrání ve dřevě musí doplňovat strukturu vína, aniž by ji přehlušilo. Nejvýznamnější červené hrozny jsou: Nebbiolo, Barbera, Albarossa, Cabernet Sauvignon a Brachetto.